Puheenjohtajan kevätkirje

Takanamme on koronaviruksen johdosta raskas vuosi, eikä loppua aivan vielä näy. Lapset ovat joutuneet etäopetukseen ja luopumaan harrastuksistaan. Nuorilla on jäänyt monia ainutkertaisia hetkiä kokematta, kuten esimerkiksi Wanhojen tanssit. Vanhemmat ovat joutuneet joustamaan etätyön ja perhearjen yhdistämisessä. Aika on ollut poikkeuksellista ja vaatinut lapsiperheiltä paljon. Valitettavasti emme ole vieläkään selättäneet koronaa, vaan nyt jos koskaan tarvitsemme lisää sinnikkyyttä ja yhteistyötä, jotta pääsemme vielä palaamaan normaalimpaan arkeen.

Korona-ajasta on tärkeää puhua lapsille ikätasoisesti aiheuttamatta tarpeetonta pelkoa. Lasten on silti tärkeää tietää koronasta; rajoituksista, käsien pesun tärkeydestä ja yskimishygieniasta. On tärkeää kertoa lapsille, miksi aikuisten tulee pitää maskeja suojellakseen muita ja itseään.

Tämä aika on ollut monille perheille myös taloudellisesti haastavaa. Lappeenrannan Pelastakaa Lapset on pystynyt tukemaan apua tarvitsevia lapsiperheitä ruokalahjakortein. Olemme jakaneet viime- ja tämän vuoden aikana yhteensä 220 ruokalahjakorttia apua tarvitseville lapsiperheille, yhteensä 13400€:n edestä. Yhdistyksenä odotamme sitä, että pääsemme jälleen kohtaamaan kasvotusten, mutta sen ollessa tällä hetkellä mahdotonta pohdimme jatkuvasti uusia keinoja tukea paikallisesti lappeenrantalaisia lapsia ja perheitä.

Olemme lähteneet mukaan Eväitä elämälle -ohjelmaan, jonka kautta tuetaan lappeenrantalaisten lasten ja nuorten opintoja ja harrastuksia. Lue lisää täältä.

Huhtikuussa vietetään Etelä-Karjalan perhejärjestöjen yhteistyönä toteuttamaa Leikkipäivää (24.4.), jonka järjestelyihin osallistumme. Kannattaa seurata kotisivujamme ja somekanavia, niin tiedät mistä päin löytyvät Möllö Pöötisen leikkipolut ja muut kivat vinkit koko perheen leikkeihin. Leikkipäivän virallinen sivu löytyy osoitteesta https://leikkipaiva.fi/leikkipaiva-2021/

Kiitos, että olet yhdistyksemme jäsen! Kun olet maksanut jäsenmaksun, osoitat tukesi joka menee lappeenrantalaisille lapsille ja nuorille. Kaikkien jäsenten tuki on ensiarvoisen tärkeää.

Apu tulee lähelle ja menee perille! Kiitos kun olet mukana!