Vuoden vaihtuessa

Meillä ei ole mitään tärkeämpää kuin lasten tulevaisuus.

Lasten tulevaisuuden turvaaminen on laaja kokonaisuus, jossa myös yhdistyksillä on oma merkittävä roolinsa. Yhdistys tavoittaa myös niitä perheitä, jotka eivät ole muiden palveluiden piirissä. Joulun aika nosti esiin perheiden haastavia taloudellisia tilanteita. Meitä lähestyttiin avunpyynnöin Jouluavustuksia tarjosimme yhteensä 37 perheeseen.

Korona-aika on aiheuttanut lisäpaineita perheiden taloudellisiin pulmiin. Olemme vuonna 2021nyhdistyksenä tukeneet lapsiperheitä taloudellisesti lahjoittamalla ruokalahjakortteja perheisiin yhteensä 237 kappaletta, arvoltaan yhteensä 12 450€.

Jokaisella lapsella perheen varallisuustasosta riippumatta tulee olla oikeus harrastaa ainakin yhtä mieluisaa harrastusta.  Harrastukset ennaltaehkäisevät syrjäytymistä ja tuovat lapsille yhteenkuuluvuuden tunnetta. Olemme mukana Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle-ohjelmassa, ja olemme tukeneet yhteensä 21 lasta ja nuorta harrastusmaksuissa yhteensä 9 200 euron arvosta tänä vuonna, sekä tarjonneet oppimateriaalitukea yhdelle lukiolaiselle.

Yhdistyksemme toiminnan avulla olemme pystyneet merkittävästi tukemaan lapsiperheitä, ja tätä toimintaa uusi hallitus jatkaa ensi vuonna. Olen tänään viimeistä päivää yhdistyksen puheenjohtaja ja haluan kiittää kaikkia toimintaamme mahdollistaneita jäseniä ja aktiiveja kuluneista vuosista ja toivottaa uudelle puheenjohtajalle Saana Kokolle lämpimästi menestystä tehtävään. Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry:n toiminta on merkityksellistä ja toiminta jatkuu vahvasti myös ensi vuonna. Hyvää Uutta Vuotta 2022!

Linda Brandt-Ahde
Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry:n puheenjohtaja vuosina 2020-2021