Joulun kynnyksellä

Meillä on takanamme monella tavoin poikkeuksellinen vuosi.

Kattojärjestömme Pelastakaa Lapset täytti tänä vuonna 100 vuotta, ja oma yhdistyksemme juhli 76. toimintavuottaan. Tätä kaikkea juhlistimme helteisenä elokuisena lauantaina 20.8.2022 Peltolan koulun pihalla. Juhlassa esiintyivät Herra Kivisen puutarhatontut ja Taidekoulu Estradin sirkusryhmä, juhlapuheen piti kaupunginjohtaja Kimmo Jarva. Tarjoilujen suhteen yhteistyötä tehtiin Lappeen Marttojen kanssa ja tilaisuuden juontajana toimi Emmi Ylärakkola. Etelä-Karjalan järjestyksenvalvojat ry:n vapaaehtoiset toimivat järjestyksenvalvojina. Esitämme tässä vielä kerran kiitokset kaikille juhlan toteuttajille ja ennen kaikkea kaikille juhlijoille, sekä pienille että isoille! Juhlamuistot lämmittävät meitä näin vuoden kylmimpänä aikana.

Maailman levottomuudet ja tämänhetkinen epävakaa taloudellinen tilanne kotimaassa heijastuvat myös meidän toimintaamme. Maaliskuussa olimme mukana organisoimassa mm. sänkyjä ja yöpöytiä Taipalsaarelle perustettuun ukrainalaisten vastaanottoyksikköön. Myös koronakriisin vaikutukset ovat edelleen nähtävissä, ja olemme tänäkin vuonna tukeneet lapsiperheitä ruokalahjakorteilla, joihin olemme saaneet avustusta kattojärjestöltämme. Yhteensä 6500€ on ruokalahjakorttien muodossa jaettu Eksoten Lasten ja nuorten talon asiantuntijoiden kautta apua tarvitseviin perheisiin.

Eväitä Elämälle -harrastustukea sai vuoden aikana 25 harrastajaa. Oppimateriaalitukea sai kolme lukiolaista, joista yksi valmistui ylioppilaaksi kesällä. Lisäksi jaoimme keväällä perinteiset stipendit yhteensä seitsemälle peruskoulunsa päättävälle oppilaalle Lappeenrannan yläkouluissa.

Etelä-Karjalan yhdistysten keskuudessa vallitsee vahva yhteishenki ja yhdessä tekemisen meininki.  Osallistuimme huhtikuussa Leikkipäivän tapahtumaan, syyskuussa Vauvan päivän tapahtumaan ja marraskuussa Nenäpäivän tapahtumaan yhdessä muiden perhejärjestöjen kanssa. Marraskuussa myös esittelimme toimintaamme Järjestöt ja hyvinvointialue kumppaneina -tapahtumassa sekä vietimme vuoden kohokohtaa, Lapsen oikeuksien päivää, Kulttuuritila Nuijamiehessä yhdessä muiden perhejärjestöjen kanssa.

Joulukuun alussa meillä oli ilo ottaa vastaan osuuskauppa Eekoon joululahjoitus. 2500€:n suuruinen lahjoitus jaettiin Lappeenrannan, Joutsenon, Imatran seudun ja Parikkalan Pelastakaa Lasten paikallisyhdistysten kesken. Tämä mahdollistaa sen, että voimme tulevana vuonna kohdistaa apua entistä paremmin myös niille Etelä-Karjalan lapsiperheille, joiden alueella ei ole omaa Pelastakaa Lasten paikallisyhdistystä.

Olemme tänäkin vuonna antaneet jouluavustuksia suoraan apua tarvitseville perheille. Tätä viestiä kirjoitettaessa apua on saanut jo 57 perhettä, joissa on yhteensä 111 lasta. Näiden avustusten jako ei olisi mahdollista ilman viime jouluna saamiamme, tähän tarkoitukseen korvamerkittyjä lahjoituksia. Apu tulee lähelle ja menee perille!

Toimintamme ei olisi mahdollista ilman vapaaehtoisia käsi- ja jalkapareja. Meitä on pieni mutta tehokas porukka ja mukaan mahtuu vielä muitakin. Jos kiinnostuksesi toimintaamme kohtaan heräsi, ota rohkeasti yhteyttä ja tule osaksi palkitsevaa vapaaehtoistoimintaa.

Toivotamme kaikille hyvää ja rauhallista joulun aikaa sekä onnea ja menestystä vuodelle 2023!

Puheenjohtaja Saana Kokko
ja yhdistyksen hallitus