Lappeenrannan Pelastakaa Lapset ry:n toiminnan päämääränä on lisätä lasten arvostusta ja kunnioitusta, oppia lapsilta kuuntelemalla heitä ja auttaa vaikeissa oloissa eläviä lapsia. Avustustoimintamme pääpaino on auttaa avun tarpeessa olevia lapsiperheitä ja itsenäistymään pyrkiviä nuoria. Lisäksi teemme ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä mm. tukemalla lasten harrastus- ja kulttuuritoimintaa.

Toimintamme painottuu kotipaikkakuntamme lasten hyväksi. Yhdistyksemme osallistuu myös (Pelastakaa Lapset liiton) kansainvälisiin hankkeisiin, esim. tukemalla kenialaista Materin tyttöjen keskusta kummimaksuin.

Kiinnostuitko? Olet erittäin tervetullut mukaan joukkoomme! Kuten lähes päivittäin saa lehdestä lukea jo pelkästään Lappeenrannan alueella on paljon yksinäisiä, avuttomia ja apua tarvitsevia lapsia. Osallistu vain sen verran, kuin oma aikataulusi antaa myöten, pienikin hetki auttaa lapsia. Vapaaehtoistyö yhdistyksessämme on hyvä harrastus, toimiminen lasten hyväksi rennossa porukassa antaa paljon uutta energiaa. Joukkomme on avoin ja iloinen, sinun on helppo tulla mukaan.


Vuosi 2020 oli ollut koronavirusepidemian vuoksi erittäin poikkeuksellinen.
Lue lisää täältä.


Yhdistyksen vuosikokouspäätöksiä

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidettiin maanantaina 14.9.2020. Kokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja vahvistettiin talousarvio vuodelle 2021. Kokouksessa valittiin myös yhdistyksen hallitus vuodelle 2021. Uudessa hallituksessa jatkavat Linda Brandt-Ahde, Saana Kokko ja Sari Pitkänen, uusiksi varsinaisiksi jäseniksi valittiin Maria Fyhr, Heidi Haulismaa, Kirsi Mustalahti ja Sirkku Ögren. Varajäseniä ovat Heidi Juntunen, Terhi Komulainen, Milla Koukku, Tuija Penttilä, Nella Pitkänen ja Leena Suninen.

Yhdistyksen kevätkokous pidettiin 27.8.2020. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2019 toimintakertomus, vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin tilivelvollisille vastuuvapaus.


Jäsentiedot kerätään asianomaisen Pelastakaa Lasten paikallisyhdistyksen jäsenrekisteriin, jota ylläpidetään Pelastakaa Lapset -liitossa ja tietoja käsitellään siellä. Lisätietoja rekisteristä ja rekisteröidyn oikeudet: Pelastakaa Lasten asiakasrekisterin tietosuojaseloste.